post

کاه وارداتی با دلار تسعیر شده

وحید حاج سعیدی طنز نویس: ما نفهميديم اين چه ماگلومانياي فرهنگي است که در مملکت رواج پيدا کرده و دوست داريم همه چيز را بزرگنمايي کنيم و از کاه وارداتي با دلار تسعير شده کوه بسازيم.نمونه‌اش همين ماجراي کارت خوان مطب پزشکان که چند سال قبل يک عده بند کرده بودند که اين کارتخوان ها […]

تاریخ انتشار: 22 شهریور 1402 - 12:17
کد خبر: 11008

وحید حاج سعیدی طنز نویس: ما نفهميديم اين چه ماگلومانياي فرهنگي است که در مملکت رواج پيدا کرده و دوست داريم همه چيز را بزرگنمايي کنيم و از کاه وارداتي با دلار تسعير شده کوه بسازيم.نمونه‌اش همين ماجراي کارت خوان مطب پزشکان که چند سال قبل يک عده بند کرده بودند که اين کارتخوان ها نبايد از مطب پزشکان جمع شود چرا که در اخذ ماليات از پزشکان تأثير دارد. سازمان نظام پزشکي هم آب پاکي را روي سر و صورت دلواپسان ريخت که هيچ کس را نمي‌توان مجبور به استفاده از تکنولوژي کرد.چند سال قبل عضو ستاد ترويج اخلاق پزشکي سازمان نظام پزشکي کشور، معتقد بود هيچ سازماني نمي‌تواند صاحبان مشاغل از جمله پزشکان را مجبور به استفاده از دستگاه کارتخوان کند. او درباره اين موضوع مي‌گفت: «صاحب شغل بايد خود متقاضي استفاده از کارتخوان باشد و سازماني نمي‌تواند کسي را مجبور کند. مگر اينکه براي پايان دادن به اين وضعيت، قانوني تدوين شود که پزشکان ملزم به استفاده شوند.»
يعني تا مدت‌ها در کنار ادبيات معروف «دستشويي خراب است»، شاهد عبارت جديد «کارت خوان نداريم» در مطب برخي اطباء بوديم و هستيم!
البته اين گرفتاري‌ها از زماني آغاز شد که دولت اعلام کرد تصميم دارد وابستگي بودجه کشور به درآمدهاي نفتي را کم کند و تمرکزش را روي درآمدهاي مالياتي را بيشتر کند. اينجا بود که بررسي تراکنش‌هاي بانکي جدي‌تر شد و همين موضوع باعث شد تا برخي اقشار پردرآمد تلاش کنند با حذف دستگاه‌هاي کارتخوان از زير بار پرداخت ماليات واقعي‌شان شانه خالي کنند. (فقط اين لابلا ما متوجه نشديم که قديم‌ترها که دستگاه کارتخوان نبود، سازمان مالياتي چطور از خلق الله ماليات اخذ مي‌کرد؟!)
علي‌اي حال از آنجا نگاه ما به مسائل نگاه اپيستمولوژيک است و نظرات و پيشنهادات سوفسطايي ما در بسياري از امور راهگشا بوده و منجر به حل بي شمار مناقشه داخلي و خارجي شده است، از بقچه پيشنهادي در اين خصوص هم رونمايي مي‌کنيم علي برکته الله:
الف) گماردن سرشمار نامحسوس در مطب پزشکان
به منظور کسب آگاهي از تعداد دقيق بيماران و تخمين درآمد واقعي پزشکان، اگر سازمان مالياتي در هر مطب يک مأمور ناشناس بگمارد و ماهي ۲ ميليون تومان هم حقوق بدهد باز هم جاي دوري نمي‌رود. چرا که با اين روش علاوه بر آگاهي از ميزان درآمد پزشکان و اخذ ماليات مشتي که منجر به افزايش درآمد عمومي دولت مي‌شود، براي چندين هزار نفر هم اشتغالزايي پايدار ايجاد مي‌گردد!
ب) اخذ ماليات از بيمار
همانطور که ماليات بسياري از ورزشکاران، هنرمندان، خوانندگان بر عهده سازمان يا باشگاه و … است و در قراردادهاي فيمابين هم نيز اين مطلب قيد مي‌شود، پيشنهاد مي‌شود ماليات پزشکان هم از بيماران اخذ شود. چه ايرادي دارد؟! ما در مراجعه به پزشک هزينه دارو، هزينه عکس، آزمايش، اکو، نوار قلب، تست ورزش، آندوسکوپي، کولونوسکوپي، برونوسکوپي، يورو گرافي، کارديو گرافي، سونو گرافي، راديو گرافي، ماموگرافي، فيزيوتراپي، راديوتراپي، هيدورتراپي، فوتوتراپي، هزينه آموزش برخي ورزش‌هاي خاص توسط پزشک يا کمک پزشک، هزينه قرص‌هاي لحظه آخري داروخانه مجاور مطب و … را مي‌پردازيم، ماليات پزشکان هم روش … ماشالله به چشم و ابروش! سالم و تندرست باشيد…










ارسال دیدگاه

< / End-->