صمد حسن زاده رییس اتاق بازرگانی ایران: کشور ما با مسائل بزرگ ارزی و پولی و بانکی و کمبود برق و انرژی درگیر است و چندین سال است که کمبود انرژی فعالان اقتصادی را با مشکلات بزرگی رو به رو کرده است در همین راستا اتاق ایران با تمام مسئولان کشور و وزارتخانههای نیرو و صمت مکاتباتی داشته و در حوزه ارز با مسئولان بانک مرکزی جلساتی داشته است.
آقای فرزین برای حل مشکلات ارزی بازار مبادله ارز را طراحی کردند و در جلساتی که با اعضای اتاق داشتند تلاش کردند تا بازرگانان بتوانند از این بازار به ارز مورد نیاز دسترسی داشته باشند.
انتظار بخش خصوصی از دولت آقای پزشکیان این است که دولت با توجه به واقعیت اقتصاد کشور ملاحظات این بخش را در تصمیم گیریها لحاظ کند همچنین در نشستی که اعضای اتاق با رییس جمهور داشتند ایشان درباره حل مشکل اف ای تی اف و تاکید رهبری بر حل این موضوع صحبت و اظهار امیدواری کردند مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در این موضوع موافقت خود را اعلام کند.
پیگیری این مسائل میتواند برای بخش خصوصی کشور امیدبخش باشد.
حل مشکل اف ای تی اف شفافیت مالی و جذب سرمایه گذاری خارجی و رونق تجارت خارجی و کاهش هزینههای مبادلات مالی را برای کشور در پی خواهد داشت.
جهشهای اخیر در نرخ ارز، قیمت مواد اولیه و هزینههای واردات را برای تولیدکنندگان بالا برده و تأمین سرمایه در گردش را با مشکلات زیادی رو به رو کرده است.
آقای فرزین 250 همت برای افزایش سرمایه بانکی از طریق بانک مرکزی به بانکها تزریق کردند تا به واحدهای کوچک و متوسط تسهیلات داده شود، در غیر این صورت واحدهای تولیدی با کمبود مواد اولیه و واسطهای تولید مواجه میشوند.
از سال 1397 تاکنون پیمان سپاری ارزی مشکلاتی ایجاد کرده و امیدواریم با راه اندازی بازار توافقی صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات را با قیمت توافقی در اختیار واردکنندگان قرار دهند.
با توجه به اینکه واحدهای تولیدی در چند ماه گذشته به دلیل کمبود انرژی با خسارت مواجه شدند، وزارت نیرو باید خسارت واحدهای تولیدی را پرداخت کنند اما با توجه به وضعیت اقتصادی کشور به باور من این موضوع مقدور نیست در نتیجه اتاق پیشنهاد داده است تولیدکنندگان در پرداخت مطالبات دولتی مانند هزینه انرژی و بیمه اجتماعی مهلت بیشتری داشته باشند که به زودی از طرف دولت اعلام خواهد شد.