امارات یک نقطه کانونی برای توسعه تجارت خارجی است

0
27

دکتر صادقی شاهدانی گفت: برای پیاده‌سازی راهبرد برون‌گرایی چالش‌ها و فرصت‌های زیادی وجود دارد. امارات یک نقاط کانونی برای پیاده‌سازی راهبردی است این نقطه کانونی به نفع توسعه تجارت خارجی بوده و باید از آن استفاده کنیم.

به گزارش نقش اقتصاد آنلاین، دکتر مهدی صادقی شاهدانی رییس اندیشکده اقتصاد ایران روز یکشنبه در نشست خبری رویداد شناخت فرصت های تجاری ایران و امارات که در محل دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد، گفت: موضوع راهبرد برون گرایی به عنوان یک موضوع بسیار مهم در سیاست های اقتصاد مقاومتی مورد تاکید قرار گرفته است.

رییس اندیشکده اقتصاد ایران ادامه داد: این موضوع در گذشته توسط مقام معظم رهبری به عنوان یک دکترین مهم مورد توجه قرار گرفته است و در آینده هم باید مورد توجه قرار بگیرد. در دنیا اگر مشاهده می‌کنیم که بسیاری از کشورها وارد یک شرایط پایدار غیر تورمی شدند، یکی از مسیرهایی که طی کردند، بحث راهبرد برون‌گرایی است. البته پیاده‌سازی‌ آن به نظر من کار ساده‌ای نیست.

دکتر صادقی شاهدانی با بیان اینکه راهبرد برون‌گرایی باعث تبدیل نظام تولیدی به نظام تولیدی پایداری می شود، افزود: اکنون در نظام تولیدی‌ بخشی از ظرفیت آن استفاده نمی‌شود. شما وقتی وارد یه شهرک صنعتی می‌شوید حدوداً ۴۰ درصد از ظرفیت استفاده نمی‌شود، در بنگاه‌های تولید، چرا ظرفیت خالی داریم؟ به خاطر اینکه تقاضای پایدار برای آن محصولات وجود ندارد. یکی از دلایلش کمبود تقاضای خارج از کشور و خارج از این مرز جغرافیایی است. تولیدکننده بخشی از تولیدات خودش را می‌تواند در بازار داخلی به فروش برساند، بخش عمده‌ای از تولیداتش را باید خارج از این مرزهای جغرافیایی به فروش برساند. خب راهبرد برون‌گرایی به عنوان راهبرد اساسی است ما دنبال عملیاتی کردن آن هستیم.

وی همچنین عنوان کرد: برای پیاده‌سازی راهبرد برون‌گرایی چالش‌ها و فرصت‌های زیادی وجود دارد. امارات یک نقاط کانونی برای پیاده‌سازی راهبردی است این نقطه کانونی به نفع توسعه تجارت خارجی بوده و باید از آن استفاده کنیم. خیلی از کشورها این ظرفیت را دارند، کشورهای همسایه و کشورهای منطقه ظرفیت مناسب را دارند، ولی امارات می‌تواند جایگاه ویژه‌ای در این رابطه داشته باشه و نقش ویژه‌ای ایفا کند.

رییس اندیشکده اقتصاد ایران بیان کرد: ما در این رویداد بزرگ که در هشتم و نهم اسفند ماه ۱۴۰۳ در جنب هتل المپیک برگزار می‌شود، دنبال این هستیم که ببینیم چالش‌های مربوط به توسعه تجارت با محوریت امارات چیست. چالش‌های متعددی مطرح می‌شود، از جمله اینکه بحث انتقال پول یک چالش بزرگ است. بحث ارز یه چالش بزرگ است. در رابطه با حمل و نقل بین‌المللی نیز ما چالش داریم. خیلی از صادرکنندگان ما و تولیدکنندگان ما وقتی می‌خواهند کالا صادر کنند، بخصوص پتروشیمی‌ها خیلی در این رابطه گلایه کردند. چقدر باید معطل بشویم، معطل کشتی بشویم. خب ناوگان حمل و نقل دریایی ما اونجوری که باید و شاید تجدید پیدا نکرده است.

دکتر صادقی شاهدانی اظهار داشت: بحث پکینگ یا بسته‌بندی به اصطلاح مجدد در شرایط تحریم معضل بسیاری است که کالاها را با عنوان خودمان نمی‌توانیم به صحنه جهانی صادر کنیم. باید آن را ببریم در یک منطقه جغرافیایی دیگر بسته بندی عوض کنیم تا بتوانیم در بازارهای جهانی به فروش برسانیم. حیطه امارات در این رابطه به نظر من می‌تواند به ما کمک کند که ما بتونیم با تحریم‌های ظالمانه‌ای که علیه ما وضع میشود مقابله کنیم. ما به لحاظ محصول و کیفیت محصول قدرت رقابت داریم.

در ادامه این نشست مهدی مقدسی ‌فرد دبیر علمی همایش فرصت‌های تجاری ایران و امارات نیز گفت: وقتی کالایی با صحت و سلامت به بازار مقصد می‌رسد موجب می‌شود روابط تجاری تقویت شود، حال با توجه به اینکه مواد معدنی و صنعتی مناسبی در کشور وجود دارد امکان بهره‌برداری از آن برای توسعه تولید و صادرات وجود دارد همانطور که رهبر معظم انقلاب به تقویت تولید داخل با تکیه بر توانمندی داخلی تاکید شده است.

دبیر علمی همایش فرصت‌های تجاری ایران و امارات اضافه کرد: در شرایط کنونی برای تولید صادرات محور باید ابتدا ببینیم که مواد اولیه آن در کشور وجود دارد یا خیر. سپس بررسی شود که در بازار هدف چه رقبایی وجود دارند و آیا وضعیت حمل‌ونقل کشور به نحوی است که می‌توان کالا تولیدی را به بازار مقصد به صورت رقابتی صادر کرد.

مهران فرزین دبیر اجرایی این همایش هم اندیشی رویداد شناخت فرصت‌های تجاری ایران و امارات نیز با تاکید بر اینکه صادرات در دنیا اهمیت زیادی دارد، گفت: تحریم‌ها روی صادرات تاثیر بسزایی داشته است بنابراین باید فرصت‌ها بررسی و در اختیار مسئولان قرار بگیرد.برای توسعه صادرات کشور باید دستگاه‌های مختلف کنار یکدیگر قرار بگیرند تا به نتیجه برسیم.

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید