ژاپن از پنلهای خورشیدی فوقالعاده نازکی رونمایی کرده که از کاغذ نازکتر است و با قدرت تولید انرژی ۱۸ برابری به ازای هر کیلوگرم نسبت به پنلهای سنتی، میتوانند در هر محیطی مورد استفاده قرار گیرند.
یک تیم تحقیقاتی ژاپنی، تکنیک ساختی اختراع کرده است که سلولهای خورشیدی فوقالعاده نازک و سبکی تولید میکند که میتوانند بهطور یکپارچه روی هر سطحی قرار گیرند.
به گزارش ایمنا، پنلهای خورشیدی سنتی به دلیل سلولهای خورشیدی بسیار شکننده، به زیرساختهای گسترده و محافظت بسیار نیاز دارند. این امر موجب میشود وزن سنگینی داشته باشند، با این حال پنلهای کاغذی ژاپنی به زیرساختهای بسیار کمی نیاز دارد و الکترودهای آن روی یک ورق پلاستیکی مسطح چاپ شده است که با استفاده از یک روکش شیاردار روی یک سطح پارچهای انتخابشده از جنس دینما (Dyneema) میچسبد.
با استفاده از چاپ سیلک، یک الکترود روی سازه قرار میگیرد تا ماژول خورشیدی تکمیل شود و در نهایت میتوان پارچه را جدا کرد و تنها یک ورق پلاستیکی تمیز باقی بماند یا پنل به صورت چسبیده روی پارچه مورد استفاده قرار گیرد.
هدف ژاپن این است که انرژی خورشیدی را در دسترستر و قابل حملتر کند تا بتوان از آن در نقاطی استفاده کرد که اجرای پنلهای سنتی غیرعملی است.
پنلهای خورشیدی فوق نازک ژاپنی قوی و انعطافپذیر هستند و روی یک پارچه بادوام و سبک قرار دارند که فرایند نصب آنها را آسان میکند. سلولهای این پنلها پس از بیش از ۵۰۰ بار لوله کردن و باز کردن، بیش از ۹۰ درصد از قابلیتهای اولیه تولید برق خود را حفظ کردند. از سوی دیگر این پنلها میتواند در قالب پوشاک، در حال حرکت انرژی تولید کنند یا در مواقع اضطراری بهسرعت به مکانهای دور از دسترس منتقل شوند و به راحتی مورد استفاده قرار گیرند.
پنلهای خورشیدی فوق نازک ژاپن به ازای هر کیلوگرم، ۱۸ برابر انرژی بیشتری تولید میکند که این امر منجر به قدرت پیشگامانه ۷۳۰ وات به ازای هر کیلوگرم در حالت ایستاده و حدود ۳۷۰ وات در هر کیلوگرم در صورت استفاده روی پارچه مستحکم دینما میشود. این پنلها از جوهرهای نیمهرسانا با استفاده از روشهای چاپ ساخته شده است و امکان تولید آنها در مقیاس بزرگ در آینده وجود دارد.
کاربردهای پنلهای خورشیدی فوق نازک ژاپنی
پنلهای فوق نازک ژاپنی بهدلیل نازک و سبک بودن سلولهای خورشیدی، قابلیت لایهبندی شدن روی سطوح مختلف را دارد، بنابراین میتوان با ترکیب آنها با بادبانها، از قایقهای روی سطح آب دریا برق تولید کرد. همچنین میتوان آنها را روی چادرها و برزنتهایی استفاده کرد که در عملیات بازیابی پس از فاجعه استفاده میشوند یا برای افزایش برد پرواز پهپادها، روی بالهای آنها نصب کرد. این فناوری خورشیدی بسیار نازک و سبک بهطور اساسی میتواند با هر محیطی ترکیب شود.