دومین همایش و نمایشگاه بینالمللی ایران پتروکم با شعار حمایت از تولید دانشبنیان با تمرکز بر جهش تولید در صنعت پتروشیمی، پالایش و پتروپالایش در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی جزیره کیش برگزار شد. در این نمایشگاه خبرنگار «نقش اقتصاد» گفتوگویی با دکتر حسین رفیق دوست مدیرعامل پتروشیمی فنآوران که از پیشگامان صنعت پتروشیمی کشور است انجام داده که در ادامه میخوانید. رفیق دوست که بیش از دو دهه سابقه کاری در شرکت های معظم پتروشیمی ایران را در کارنامه دارد در گفتگویی اختصاصی به موفقیتهای این شرکت در حوزههای تولید، فروش، توسعه پروژهها و تأمین مالی اشاره کرد و با ارائه یک گزارش جامع از عملکرد درخشان شرکت فن آوران طی سال جاری خبر داد.
پشت سر گذاشتن رکورد تولید سال گذشته
دکتر رفیقدوست اعلام کرد پتروشیمی فنآوران توانسته در سال جاری در دو واحد اصلی خود، اسید استیک و مونوکسید کربن، رکورد تولید سال گذشته را پشت سر بگذارد. او همچنین اشاره کرد که این شرکت برای اولین بار توانسته به ظرفیت اسمی تولید اسید استیک، یعنی ۱۵۰ هزار تن در سال دست یابد. این موفقیت در شرایطی به دست آمده که مشکلاتی نظیر ناترازی در تأمین گاز و خوراک همواره چالشی بزرگ برای صنایع پتروشیمی کشور محسوب میشود.
سودآوری چشمگیر برای سهامداران
مدیرعامل فنآوران افزود که هلدینگ تاپیکو با در نظر گرفتن بودجهای تهاجمی به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد تومان برای این شرکت، امیدوار است که تا پایان سال تمام اهداف مالی و تولیدی خود را محقق کند. این شرکت با اجرای راهکارهای مختلف در حوزه تولید، فروش و مالی توانسته است سودآوری چشمگیری برای سهامداران خود به ارمغان بیاورد.
بهره برداری از اولین بویلر هیدروژنسوز کشور
یکی از مهمترین پروژههای توسعهای فنآوران، اولین بویلر هیدروژنسوز کشور با ظرفیت ۱۶۰ هزار تن در سال است که طبق برنامهریزیها قرار است در دهه فجر سال جاری به بهرهبرداری برسد. همچنین پروژه بازیابی گاز CO2 که با هدف استفاده از گازهایی که قبلاً فلر میشدند طراحی شده است از دیگر طرحهای ارزشمند شرکت است. این پروژه که با سرمایهگذاری ۳۲ میلیون دلاری در حال اجراست به منظور رفع کمبود گاز دی اکسید کربن برای تولید متانول استفاده میشود.
صادرات محصولات فن آوران به 19 کشور جهان
فنآوران در حوزه فروش نیز دستاوردهای چشمگیری داشته است. به گفته دکتر رفیقدوست، این شرکت موفق شده است محصول اسید استیک خود را به بیش از ۱۹ کشور از جمله کشورهای اروپایی صادر کند. این موفقیت با تغییر مکانیزم فروش و فروش خرد (تانکری و بشکهای) همراه بوده است که موجب افزایش سوددهی و کاهش هزینههای لجستیکی شده است.
دستاوردهای ارزی و کمک به اقتصاد ایران
در حوزه مالی، پتروشیمی فنآوران موفق شده است تا در ۹ ماهه نخست سال جاری، بودجه سال گذشته را پشت سر بگذارد و با فروش بیش از ۱۵۶ میلیون دلار به اقتصاد کشور کمک کند. این شرکت امیدوار است تا پایان سال این رقم را به ۲۰۰ میلیون دلار برساند. پتروشیمی فنآوران با بهرهگیری از استراتژیهای هوشمندانه در تولید، فروش و توسعه پروژهها توانسته است در سال ۱۴۰۳ به دستاوردهای ارزشمندی دست یابد. این شرکت در تلاش است تا با حفظ روند رو به رشد خود، همچنان به عنوان یکی از پیشگامان صنعت پتروشیمی کشور مطرح باشد و در زمینه تأمین ارز مورد نیاز کشور نقش پررنگی ایفا کند.