بیست و دومین جشنواره «تولید ملی، افتخار ملی» برگزار شد

0
23

بیست و دومین جشنواره «تولید ملی، افتخار ملی» با هدف تقدیر از تولیدکنندگان برتر در حالی به کار خود پایان داد که در کنار این جشنواره وب‎سایت فروشگاه اینترنتی دفتر توسعه تجارت خانه صمت ایران در اروپا به مرکزیت مجارستان افتتاح و رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار نقش اقتصاد آنلاین، شامگاه دوشنبه (٢٩ بهمن ماه) بیست و دومین جشنواره «تولید ملی، افتخارملی» به میزبانی خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با حضور محمد جعفر منتظری، رئیس دیوان عالی کشور، محمد صادق مفتح، قائم‌مقام وزارت صمت، مهدی هادی، رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه، شهرام دبیری، معاون امور مجلس رئیس جمهور، ابراهیم شیخ، معاون وزیر صمت، صمد حسن زاده، رییس اتاق بازرگانی ایران، پیام باقری نایب رییس اتاق بازرگانی، سید عبدالوهاب سهل آبادی، رییس خانه صنعت، معدن و تجارت، آرمان خالقی دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران و فعالان صنعتی کشور در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد.

آرمان خالقی دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، در در ابتدای این رویداد گفت: هدف اصلی جشنواره ایجاد پل ارتباطی میان تولیدکنندگان و نهادهای حاکمیتی از جمله دولت، مجلس و قوه قضائیه است تا صدای بخش تولید شنیده شود و دیدگاه‌های مسئولان نیز به طور دقیق دریافت و تحلیل شود.بدون رسانه‌ها، صدای بخش تولید و تشکل‌های اقتصادی کشور به جایی نمی‌رسد.

وی همچنین تاکید کرد که با وجود چالش‌های موجود در اقتصاد کشور، جشنواره تولید ملی همچنان به عنوان فرصتی برای تجلیل از تلاشگران عرصه تولید و تقویت ارتباطات میان بخش خصوصی و دولت به قوت خود ادامه خواهد یافت.

در ادامه صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: اینکه این مرکز با نقش‌آفرینی بخش خصوصی در توسعه صادرات صنایع‌دستی و خدمات فنی و مهندسی ایران نقش‌آفرینی می‌کند، بسیار ارزشمند است. تولیدات ایرانی به‌ویژه در صنایع‌دستی و فرش به دلیل برخورداری از کیفیت بالا، قابلیت‌های صادراتی زیادی دارند. فرش ایرانی به عنوان سفیر ایران در خانه‌های زیادی در دنیا می‌درخشد. ما باید از این ظرفیت‌ها بیشتر استفاده کنیم.

همچنین سید عبدالوهاب سهل‌آبادی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت در این مراسم عنوان کرد: در سال ۱۴۰۳، بحث ناترازی انرژی و مشکلات مربوط به برق و گاز باعث تعطیلی چندین روزه واحدهای صنعتی شد، اما صنعتگران نیروهای خود را تعدیل نکرده‌اند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت به موضوع تأخیر در پرداخت حق بیمه کارگران اشاره کرد و گفت: اگر کارفرمایان تنها یک روز دیرتر حق بیمه را پرداخت کنند، کارگران از خدمات بیمه‌ای محروم می‌شوند.

سهل‌آبادی ادامه داد: ابلاغ وزیر نیرو به وزیر صمت مبنی بر این است که وزارت نیرو دیگر مسئولیتی در تأمین برق صنایع ندارد. در گذشته به زیرساخت‌های انرژی توجه کافی نشده و حالا تأمین انرژی به دوش صنعتگران افتاده است. صنعتگران با وجود مشکلات اقتصادی، وفاداری خود به ولایت و حکومت را نشان داده‌اند و با اقتدار به تولید ادامه می‌دهند، به گونه‌ای که هیچ اعتراضی از سوی کارگران به گوش دشمنان نرسیده است.

در بخشی از این مراسم محمدجعفر منتظری رئیس دیوان عالی کشور نیز گفت: بایستی پیوند محکم میان بخش خصوصی و حاکمیت تقویت شود. حقیقتاً حاکمیت و نظام کشور، بدون همراهی بخش خصوصی در امور اقتصادی، نمی‌تواند موفق عمل کند. ضمن اینکه بخش خصوصی نیز نیازمند حمایت قوای سه‌گانه است تا بتواند فعالیت کرده و به وظایف خود عمل کند.

رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: چرخ اقتصادی کشور به دست بخش خصوصی می‌چرخد و ۵۰ درصد رشد اقتصادی و تولید به دست بخش خصوصی است؛ فلذا افزایش تعامل و هم‌افزایی از ضروریاتی است که همه باید به آن معتقد باشند.

در بخش دیگر این مراسم محمدصادق مفتح قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از بدو تشکیل وزارت صنعت، معدن و تجارت به دنبال ابزاری می‌گشتیم که بخش‌های غیر حاکمیتی این ابر وزارتخانه را به بخش غیر دولتی و در حقیقت تشکل‌ها (مابین بخش خصوصی و بخش دولتی یک بخش میانی داریم به اسم تشکل‌ها که اتاق‌های سه‌گانه اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و اتاق تعاون است) واگذار کند. نام خانه صنعت، معدن و تجارت نیز از همین‌جا نشأت گرفت؛ خانه گفته شد تا بحث مأمن و پناهگاه را داشته باشد.

در پایان جشنواره تولیدملی ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز عنوان کرد: یک بسته جبران تولید در وزارت صمت در حال تدوین است و ما در وزارت صمت به جهت موضوع ناترازی‌ انرژی، برنامه‌ای جهت جبران تولید تهیه و تدوین کرده‌ایم که از اسفند امسال آغاز خواهد شد و تا خرداد ماه سال آینده، به مدت چهار ماه ادامه دارد.

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: در این بسته حمایتی، سیاست‌های حمایتی و تمهیدات ویژه‌ای برای کاهش فشار مالی بر تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است که افزایش مهلت در پرداخت تعهدات مالی به سازمان‌های مالیاتی و بیمه‌ای، تسهیل در پرداخت بدهی‌ها و تسریع در تامین ارز مورد نیاز را فراهم می‌کند. در این طرح، امکان فعال کردن بیشترین ظرفیت تولید وجود دارد و صنعتگران می‌توانند از این فرصت استفاده کرده و برای فعالیت در سه شیفت کاری، برنامه‌ریزی کنند.

شیخ همچنین رشد تولید و صادرات در سال ۱۴۰۳ را پیش‌بینی و اعلام کرد: طی ۱۰ ماهه امسال شاهد رشد تولید و صادرات در رشته‌های صنعتی مختلف بودیم.

همچنین در این جشنواره به صورت برخط، فروشگاه مجازی صنایع دستی ایرانی در کشور مجارستان نیز افتتاح شد. سایت فروشگاه مجازی صنایع‌دستی ایران در اروپا، هم‌زمان با بیست و دومین جشنواره تولید ملی- افتخار ملی، رونمایی شد.

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید