• حساب کاربری
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • RSS سایت
دوشنبه, ۳۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۸:۳۲
نقش اقتصاد آنلاین
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
نقش اقتصاد آنلاین
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
خانه آخرین اخبار

پدر هیدروژئولوژی ایران در چهل و سومین گردهمایی علوم زمین مطرح کرد: فرصت سوزی 50 ساله برای حل بحران آب ایران

۱ اسفند ۱۴۰۳
در آخرین اخبار, انرژی, گزارش های ویژه
0 0
0

پدر هیدروژئولوژی ایران با تاکید بر اینکه برای حل مشکل بحران آب تا زمانی که متخصصان این حوزه داده‌ها را نداشته باشند، هوش مصنوعی در این زمینه به ما کمکی نمی‌کند، گفت: یکی از راه حل‌های اساسی ما در حل بحران آب، نصب کنتور در چاه‌های کشور است که گفته می‌شود این کنتورها 30 درصد خطا دارند، در حالی که هزینه وارد کردن کنتورهای هوشمند به اندازه یک سد بزرگ است و می‌تواند در مدت 3 سال مشکلات کشور را در این زمینه حل کند. به گزارش ایسنا، پروفسور عزت‌الله رئیسی اردکانی، استاد دانشگاه شیراز و پدر هیدروژ ئولوژی ایران در چهل و سومین گردهمایی علوم زمین که در سازمان زمین شناسی برگزار شد، گفت: من خود را مرد داده می‌دانم، چون در همه این سال‌ها تحقیقی انجام نداده‌ام که حاصل آن «داده» نباشد و آنچه که امروز ارائه می‌دهم، بر اساس «داده» است. وی از مفهومی به نام چالش هوش مصنوعی در این گردهمایی سخن گفت و افزود: برای توسعه اساسی سرزمینمان استفاده از هوش مصنوعی یکی از ستون‌های آن است به شرطی که تعریف ساده هوش مصنوعی را رعایت کنیم. هوش مصنوعی عبارت است از شبیه سازی هوش بشر توسط علوم کامپیوتر و آفریده انسان است و این انسان است که خطا ندارد؛ از این رو هوش مصنوعی را خدا نکنیم، بلکه بنده ما است، چون در آن احتمال اشتباه وجود دارد. رئیسی اردکانی ادامه داد: اینکه می‌گویم چالش هوش مصنوعی، برای این است که مشاهده می‌کنم هر موضوعی از علم و فناوری که از خارج وارد کردیم، ماهیت آن را در ایران عوض کردیم، گاهی نمونه آن طرح جامع شهری است که در آن اعلام می‌شود که همه طراحی‌ها بر اساس سه طبقه است و شهرداری پول ندارد و این میزان را 6 طبقه در کوچه 8 متری ارتقاء می‌دهد. نمونه دیگر سیستم آموزشی است. در زمانی که در دبیرستان تحصیل می‌کردم، 10 مساله را حل می‌کردم، در حالی که راه حل آن را خودم پیدا می‌کردم، ولی کنکور این نظام را بر هم زده و ما در کنکور خلاقیت دانش‌آموزان را کشتیم. استاد دانشگاه شیراز با تاکید بر اینکه نگرانم که هوش مصنوعی به این چیزها تبدیل شود، ادامه داد: در کلیه ادارات طرح‌های پژوهشی بر اساس هوش مصنوعی توسط غیر متخصص انجام می‌شود، در حالی که کسی که می‌خواهد در حوزه هوش مصنوعی تحقیق کند، باید متخصص کامپیوتر باشد. هوش مصنوعی از اینجا راه اشتباه خود را می‌رود. رئیسی اردکانی، یادگیری، تصمیم گیری، ارائه راه حل و غیره را از مراحل اجرای هوش مصنوعی عنوان کرد و یادآور شد: یادگیری که برای هوش مصنوعی ایجاد می‌شود، قبل از آن باید متخصصان دیگری بر روی آن موضوع تحقیق کرده باشند، یعنی اگر مساله ما حل بحران آب است، در گام اول باید گروه متخصصان هیدروژئولوژیست‌ها درباره آن مطالعه کنند و کافی بودن و صحت داده‌های آن مورد بررسی قرار گیرد و بدون این داده‌ها نمی‌توان از هوش مصنوعی برای حل بحران آب کمک گرفت.

پدر هیدروژئولوژی ایران با تاکید بر اینکه از هوش مصنوعی در اجرای پروژه‌های کلان بدون حضور متخصصان آن حوزه بهره‌برداری نکنیم، اظهار کرد: در بخش‌هایی ما لازم داریم تا هوش مصنوعی مورد نیاز خود را بسازیم. وی به بیان توسعه هوش مصنوعی در ایران پرداخت و با بیان اینکه از یک دهه قبل شرکت‌ها در این زمینه فعال شدند، از نقش دانشگاه‌ها در این زمینه سخن گفت و یادآور شد: اوج این فعالیت‌ها تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی در سال 1403 بوده است. این سازمان‌ها و انجمن‌ها نیز ماهیت خود را از دست داده‌اند، چون این سازمان‌ها که متشکل از متخصصان برجسته هستند، زمانی قادرند طرح بزرگ را اجرایی کنیم که درهای این سازمان باز باشد تا طرح‌ها به آنها وارد شود. این مجموعه‌ها با درهای بسته نمی‌توانند کاری را اجرایی کنند. رئیسی اردکانی افزود: کارهای بزرگی از سوی شرکت‌های بخش خصوصی انجام شده است، ولی حجم آنها کوچک است، چون آنها تابع بازار هستند. زمینه در این حوزه مهیا است، ولی محدودیت‌هایی نیز داریم که از آن جمله می‌توان به محدودیت دسترسی به داده‌های با کیفیت اشاره کرد.

اجرای طرح کلان بحران آب

این محقق حوزه هیدروژئولوژی با اشاره به بحران آب در کشور تاکید کرد: برای حل آن اولین رویکرد ما هوش مصنوعی نیست، بلکه اولین سؤال ما باید این باشد که چرا این بحران رخ داده است و برای پاسخ به آن نباید وارد هوش مصنوعی شویم. پاسخ به سؤال کار گروهی از متخصصان است و اگر این مساله را حل کنند، می‌توانیم در این حوزه وارد هوش مصنوعی شویم. وی پیش نیاز رفع بحران آب را در گام اول زمین شناسی ذکر کرد و گفت: خوشبختانه در زمین شناسی خوب عمل کردیم. طرح مطالعه آب‌های ژرف از سوی وزارت نیرو به من واگذار شد و من روی 19 آبخوان دنیا مطالعه کردم و اساس مطالعه آب‌های ژرف مطالعات زمین شناسی است، چون آب در زیر زمین قرار دارد و اگر زمین‌شناسان با نقشه‌های زمین شناسی، وضعیت لایه‌های زیرین زمین را شناسایی کند، 70 درصد از مسائل آب شناسان حل می‌شود.

رئیسی اردکانی با بیان اینکه در همه آبخوان‌های کشور مطالعات هیدروژئولوژی انجام شد، ادامه داد: اگر در مطالعات بحران آب یک پارامتر حذف شود، نتایج تحقیقات با هوش مصنوعی اشتباه خواهد شد و در تیم تحقیقاتی تنها به متخصصان کامپیوتر نیاز نیست. وی با اشاره به بیلان آبی جهرم، گفت: متوسط آب ورودی به آبخوان جهرم در سال 121 میلیون متر مکعب، حجم ذخیره یک بار مصرف این مخزن 690 میلیون متر مکعب است، ضمن آنکه به مدت 43 سال اضافه برداشت از این آبخوان داشتیم و از 690 میلیون مترمکعب 580 میلیون متر مکعب آبی که یک بار قابل استفاده بوده را مصرف کردیم و در نتیجه سطح سفره آب زیر زمینی 90 متر کاهش یافته است.

این محقق هیدروژئولوژی ایران خاطر نشان کرد: از سال 1345 چاه‌های برداشت آب افزایش یافته است و در نهایت با این اقدامات چاه‌ها و قنوات خشک شدند و آب رودخانه‌ها خشک شد و در سال‌های خشکسالی بحران داریم، چون قبلاً از آب سفره‌های زیر زمینی استفاده می‌شد. مصیبت بزرگتر این است که در جهرم در گذشته آب سفره‌های زیر زمینی در عمق 30 متری برداشت می‌شد ولی اکنون در عمق 300 متری آب برداشت می‌شود، در حالی که چشمه‌ها نیز خشک شده‌اند و این یعنی 270 متر لوله و کابل بیشتر و انرژی بیشتر. این موضوع را تعمیم دهید به اکثر آبخوان‌های کشور در شرایط بحرانی امروز و مشاهده کنید که چه انرژی عظیمی در حال مصرف است و بعد می‌گوییم برق کم است. پدر هیدروژئولوژی ایران با بیان اینکه این موضوع از جمله پارامترهایی است که برای حل بحران آب کشور باید به هوش مصنوعی اضافه شود، گفت: در غیر این صورت هوش مصنوعی نمی‌تواند به ما کمک کند.

رئیسی اردکانی، راه حل تئوریک برای حل بحران آب را برداشت به اندازه لازم، جبران آب تخلیه شده و حل بحران به روش هیدروژئولوژیکی عنوان کرد و ادامه داد: همچنین برای حل بحران آب توسط هوش مصنوعی باید بیلان آبی 30 سال اخیر اخذ شود و برای سال‌های آینده گزینه‌های مختلفی در نظر گرفته شود تا بتوانیم وضعیت آبی کشور را برای 30 سال آینده را پیش‌بینی کنیم. وی تاکید کرد: زمانی که بر روی آبخوان جهرم مطالعه می‌کردم، سه گزینه را در نظر گرفتم و این نتیجه حاصل شده که اگر 25 سال 20 درصد مصرف آب را کاهش دهیم، می‌توانیم این بحران را حل کنیم، ولی وقتی هوش مصنوعی در اختیار داشته باشیم برای این موضوع می‌توان 100 گزینه را در نظر گرفت و با این داده‌هایی که به آن می‌دهیم در مدت زمان کوتاهی می‌تواند پاسخ زیادی به من ارائه دهد و در واقع در این شرایط است که قدرت ما را افزایش می‌دهد.

استاد دانشگاه شیراز گفت: یکی از راه حل‌های اساسی ما در حل بحران آب نصب کنتور در چاه‌های کشور است تا مدیریت شود. تصویب کردند که کنتور باید از سوی زارع خریداری شود و مشخص است که خریداری نمی‌شود. از سوی دیگر این کنتورها در حال ساخت در کشور هستند که کافی برای نیاز داخل نیست و اعلام می‌شود این کنتورها بین 20 تا 30 درصد خطا دارند. کل هزینه خرید و واردات کنتورهای هوشمند از خارج به اندازه یک سد بزرگ است و می‌تواند کل مشکلات کشور را در مدت 3 سال حل کند. وی با طرح این سؤال که در این شرایط چگونه می‌توان پاسخ‌ها را از هوش مصنوعی دریافت کرد، گفت: لحظات سختی را دارم، وقتی مشاهده می‌کنم بعد از 50 سال زندگی علمی هیچ کاری نتوانستم برای حل بحران آب کشور انجام دهم و تنها چیزی که می‌توانم بگویم این است که: «در رفتن جان از بدن گویند هر نوعی سخن/ من خود به چشم خویشتن دیدم که جانم می‌رود.»

مطلب قبلی

ایجاد مناطق مشترک آزاد تجاری میان کشورهای ساحلی خزر کلید خورد؛ همگرایی در ساحل خزر 

مطلب بعدی

مرتضی افقه ضمن انتقاد از تفکر حاکم بر مجلس دوازدهم مطرح کرد؛ ریشه بی‌ثباتی اقتصاد ایران کجاست؟

روزنامه نقش اقتصاد

روزنامه نقش اقتصاد

مطلب بعدی

مرتضي افقه ضمن انتقاد از تفکر حاکم بر مجلس دوازدهم مطرح کرد؛ ريشه بي‌ثباتي اقتصاد ايران کجاست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار روز

عذرخواهی وزیر نیرو از مردم

راه‌اندازی قطار تهران – آنکارا تا ۲ ماه دیگر/ افزایش ۱۵ درصدی ظرفیت ناوگان ریلی

تهران در بدترین وضعیت آبی در یک قرن اخیر

افزایش خودسرانه قیمت لبنیات / قیمت‌های رسمی باید زودتر اعلام شوند

درآمدهای دولت از مالیات ۵۲ درصد افزایش یافت

بازارهایی که بیشترین سوددهی را داشتند

دارندگان چک بانکی بخوانند

بحران از راه رسید/ این سد فقط ۷ درصد آب دارد

واریز حقوق بازنشستگان سه‌ مرحله‌ای شد

برنج ایرانی به زودی ارزان‌می شود/ ریزش شدید قیمت‌ها تا دو هفته آینده

قبلی بعدی

آخرین اخبار اقتصادی

عذرخواهی وزیر نیرو از مردم

راه‌اندازی قطار تهران – آنکارا تا ۲ ماه دیگر/ افزایش ۱۵ درصدی ظرفیت ناوگان ریلی

تهران در بدترین وضعیت آبی در یک قرن اخیر

افزایش خودسرانه قیمت لبنیات / قیمت‌های رسمی باید زودتر اعلام شوند

درآمدهای دولت از مالیات ۵۲ درصد افزایش یافت

بازارهایی که بیشترین سوددهی را داشتند

دارندگان چک بانکی بخوانند

بحران از راه رسید/ این سد فقط ۷ درصد آب دارد

واریز حقوق بازنشستگان سه‌ مرحله‌ای شد

برنج ایرانی به زودی ارزان‌می شود/ ریزش شدید قیمت‌ها تا دو هفته آینده

قبلی بعدی

گزارش ویژه

صادرات فرش ایران از 2 میلیارد دلار  به40 میلیون رسید ؛ افول صادرات فرش ایرانی

«نقش اقتصاد» به بررسی تاثیرات افزایش نرخ خوراک گاز بر صنعت پتروشیمی پرداخت تیغ دو لبه بر گلوی صنعت پتروشیمی

«نقش اقتصاد» در گفتگو با یک کارشناس، چالش‌ها و راهکارهای سقوط صادرات نفت ایران را بررسی کرد روزگاه تیره طلای سیاه ایران

کشمکش بین دولت و خودروسازان بر سر افزایش قیمت بالا گرفت زمزمه های گرانی خودرو در جاده مخصوص

«نقش اقتصاد» در گزارشی به عوامل ریزش اخیر بورس و چشم‌انداز آتی آن پرداخت بازار سرمایه در چاله تنش‌های سیاسی

«نقش اقتصاد» از تأثیرات مخرب کمبود برق بر امنیت غذایی کشور گزارش می دهد؛ طوفان ناترازی و بحران کشاورزی

هزینه تحصیل فرزندان در بخش خصوصی سر به فلک کشید؛ تحصیـل لاکچـری!

«نقش اقتصاد» در گزارشی به چالش‌های هدررفت گاز و تأثیر آن بر معیشت خانوار پرداخت تحدید معیشت با تهدید بحران انرژی

«نقش اقتصاد» در گزارشی به دلایل افت صادرات نفت ایران و چالش‌های پنهان آن پرداخت؛ آیا بهار نفتی ایران دوباره خزان شد؟

عوامل کلیدی گسترش و راهکارهای مقابله با قاچاق سوخت در کشور واکاوی شد بارسنیگن یارانه سوخت بـر دوش اقتصـاد

قبلی بعدی

گفت و گو

در گفتگو با نایب‌رئیس اتحادیه املاک معضلات یک پدیده نوظهور در بازار مسکن واکاوی شد اجاره پشت‌بام آخرین چاره خانه به دوشان

یک کارشناس اقتصاد مسکن در گفتگو با «نقش اقتصاد»: نظام ارباب و رعیتی بر بازار مسکن حاکم است

در گفتگو با یک اقتصاددان تحولات آتی بازار مسکن واکاوی شد رکود نگران کننده در بازار مسکن

در گفتگوی «نقش اقتصاد» با یک کارشناس بررسی شد: تبعات معاملات تهاتری بر اقتصاد کشور

«نقش اقتصاد» در گزارشی به عوامل سقوط رشد نفت و پیامدهای آن بر اقتصاد ایران پرداخت حرکت اقتصاد ایران در مسیر ناهموار

در گفتگوی «نقش اقتصاد» با یک کارشناس، عوامل مؤثر بر نوسانات بازار املاک واکاوی شد ابتلای بازار مسکن  به سندرم تورم

«نقش اقتصاد» در گفتگو با یک کارشناس به بررسی ریشه‌های بحران مسکن در ایران پرداخت؛ انفجار قیمت مسکن با  احتکار و  انحصار

مرتضی افقه در گفتگو با «نقش اقتصاد» مطرح کرد تشدید بحران اقتصادی با بی تدبیری در سیاست‌های جمعیتی

روز جهانی موزه و گفتگوی «نقش اقتصاد»  با رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران توسعه پایدار از دل موزه‌ها می‌گذرد

«نقش اقتصاد» در گفتگو با یک کارشناس به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های کنونی بورس پرداخت بورس ایران در پیچ و خم دیپلماسی  و استراتژی

قبلی بعدی
نقش اقتصاد آنلاین

پایگاه تحلیلی – خبری نقش اقتصاد آنلاین از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده و همواره در جهت اطلاع رسانی در حوزه های مختلف بالاخص بخش اقتصادی در تلاش است.

دسترسی سریع

  • تماس با ما
  • درباره ما
  • استعلام کارت سوخت
  • نرخ ارز و طلا
  • استعلام خلافی خودرو
  • سابقه بیمه
  • ارز دیجیتال

مجوزها

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

به نسخه موبایل بروید