• حساب کاربری
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • RSS سایت
سه شنبه, ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۳:۱۵
نقش اقتصاد آنلاین
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصاد کلان
  • انرژی
  • بورس
  • بانک و بیمه
  • صمت
  • خودرو
  • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • بیشتر
    • گردشگری
    • ورزشی
    • کافه کتاب
    • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصاد کلان
  • انرژی
  • بورس
  • بانک و بیمه
  • صمت
  • خودرو
  • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • بیشتر
    • گردشگری
    • ورزشی
    • کافه کتاب
    • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
نقش اقتصاد آنلاین
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
خانه آخرین اخبار

بازی پیچیده اردوغان

۲۹ شهریور ۱۴۰۲
در آخرین اخبار, اسلایدر سه, ایران و جهان
زمان مطالعه:1 دقیقه
0 0
0

شهره پولاب: گروه بین الملل: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در روز 4 سپتامبر 2023 با رجب طیب اردوغان، همتای ترکیه‌ای خود در در شهر سوچی واقع در سواحل دریای سیاه دیدار کرده و با اظهار اشراف بر قصد اردوغان در مورد مطرح کردن موضوع توافق غلات، آمادگی روسیه را برای مذاکره در مورد این موضوع اعلام کرده است.

رهبران دو کشور اذعان داشتند که علی رغم تلاش‌های ناتو برای فلج کردن اقتصاد روسیه و محدود کردن دسترسی مسکو به بازارهای جهانی انرژی، تجارت فی مابین را افزایش داده و در مورد مسائل انرژی با هم همکاری خواهند داشت. اما علیرغم صحبت‌های دو طرف در مورد گسترش مشارکت بیشتر، هیچ سیگنالی مبنی بر تغییر عمده در اقدام تعادلی اردوغان بین روسیه و غرب در این دیدار وجود نداشته است.

روسیه در اوایل جولای سال جاری قرارداد غلات که در بحبوحه کمبود جهانی غذا راهروهایی برای صادرات مواد غذایی از بنادر دریای سیاه ایجاد می‌کرد را به حالت تعلیق در آورده است. این توافق که به عنوان ابتکار غلات دریای سیاه شناخته می‌شود، توسط روسیه، ترکیه و میانجیگری سازمان ملل متحد در جولای 2022 راه اندازی شده و بر اساس آن صادرات غلات اوکراین از طریق آب‌های تحت کنترل روسیه در دریای سیاه انجام می‌گرفت. پوتین با این ادعا که سازمان ملل و کشورهای غربی همکاری لازم را در جهت منافع روسیه نداشته‌اند، از این پیمان خارج شده و ضمانت‌های امنیتی خود را برای کشتی‌های در حال تردد در شمال غربی دریای سیاه لغو کرد.

تصمیم روسیه برای پایان دادن به توافق به طور گسترده به عنوان یک اقدام استراتژیک برای اعمال فشار بر غرب و محدود کردن گزینه‌های اقتصادی اوکراین تفسیر می‌شود. علیرغم آن که پوتین غرب را در خروج روسیه از توافق مقصر می‌داند، اما عنوان داشته که اگر غرب به تعهد خود در توافق غلات عمل کند، روسیه می‌تواند به این قرارداد بازگردد.

روسیه پس از عقب نشینی از توافق غلات در شکایت از غرب که مانع از صادرات غلات و کود روسیه شده، حملاتی را به زیرساخت‌های بندری در اوکراین آغاز کرده و اعلام داشته که کشتی‌هایی که از مبدأ بنادر اوکراین و به مقصد آن‌ها سفر می‌کنند، به عنوان حامل محموله‌های نظامی بالقوه و در نتیجه اهداف قانونی در نظر گرفته خواهند شد.

ترکیه با نقش آفرینی در ابتکار استراتژیک غلات با هدف تضمین صادرات غلات اوکراین از طریق تنگه بسفر که دریای سیاه را به دریای مدیترانه متصل می‌کند، توانست امکان عبور ایمن محموله‌های غلات اوکراین را در دریای سیاه فراهم کند که اهمیت زیادی بر ثبات غذایی در سراسر جهان در حال توسعه داشته است و اینک اردوغان امیدوار است تا بتواند پوتین را برای بازگشت دوباره به این توافق ترغیب کند. یک ابتکار استراتژیک با نقش آفرینی ترکیه در این توافق می‌تواند به عنوان مبنایی برای از سرگیری مذاکرات صلح بین مسکو و کیف درنظر گرفته شود.

ترکیه که یکی از اعضای ناتو بوده در طول تهاجم نظامی روسیه به اوکراین به طور همزمان به دنبال حفظ روابط صمیمانه با مسکو و کیف بوده و از پیوستن به سایر اعضای ناتو در تحریم روسیه خودداری کرده است. آنکارا در حالی خود را به عنوان یک واسطه در مناقشه معرفی کرده که از اوکراین در ارسال تسلیحات و درخواست پیوستن به ناتو حمایت کرده است.

در شرایطی که روابط ترکیه و روسیه همچنان در حال تعمیق است و تجارت دوجانبه در سال گذشته به رقم چشمگیر 69 میلیارد دلار رسیده، اردوغان به دنبال میانجی‌گری برای قطعنامه‌ای برای تضمین صدور غلات اوکراین است. اردوغان با نگرانی از آن که جنگ طولانی بین دو شریک تجاری ترکیه و کشورهای دیگر ساحلی دریای سیاه برای اقتصاد و امنیت کشورش خطرناک باشد، به تعامل دیپلماتیک برای توقف درگیری ادامه خواهد داد.

اردوغان به عنوان یک بازیگر کلیدی که امکان عبور ایمن محموله‌های غلات اوکراین را در دریای سیاه فراهم کرده، تلاش دارد تا در متقاعد کردن کرملین برای پایبندی به توافق و اطلاع رسانی خواسته‌های روسیه به متحدان خود در ناتو تعادل ایجاد کند. اردوغان در سال 2020، با خرید سامانه پدافند هوایی اس-400 از روسیه تقریباً روابط با ایالات متحده را از مسیر خود خارج کرد و اینک مراقب است تا منافع امنیتی در روابط با روسیه به طور مستقیم روابط با ایالات متحده و سایر کشورهای اروپایی را تحت الشعاع قرار ندهد.

ایالات متحده تلاش دارد تا با همکاری رومانی و مولداوی مسیرهای صادراتی جایگزینی را برای صادرات غلات اوکراین از طریق رودخانه دانوب جست وجو کند که نهایی شدن این امر موجب خواهد شد تا اهرم نفوذ غرب بر روسیه افزایش یابد. یک سناریوی هشداردهنده زمانی خواهد بود که اوکراین به حمل و نقل غلات بدون رضایت روسیه ادامه دهد زیرا می‌تواند به عنوان یک چالش مستقیم برای اقتدار روسیه تعبیر شود. این امر به طور بالقوه پاسخ نظامی را به دنبال داشته و منجر به افزایش خشونت و بی ثباتی در منطقه خواهد شد.

اما اردوغان در شرایط این تنش ژئوپلیتیکی، قوانین بازی را به گونه‌ای بازنویسی می‌کند که در همکاری انتخابی با پوتین که سود قابل توجهی برای رهبر ترکیه خصوصاً در انتخابات ریاست جمهوری اخیر داشته، در عین حال از تعامل با غرب برای احیای توافق غلات غافل نماند. رهبر ترکیه اخیراً با موافقت با پذیرش سوئد در ناتو موفق به انجام اقداماتی برای جلب رضایت متحدان خود در ناتو شده است.

اردوغان در یک دیپلماسی ابهام شرایط را برای گفت وگو با پوتین باز نگه می‌دارد تا به عنوان یک میانجی خواسته‌های روسیه را با غرب در میان بگذارد. اگرچه با توجه به عدم آمادگی غرب برای پذیرش شرایط روسیه، متقاعد کردن پوتین برای بازگشت به توافق دشوار خواهد بود اما اردوغان تلاش دارد تا جایگاه خود را در میانه روسیه و غرب حفظ کند.

علی رغم انتظارات پیرامون این نشست دو جانبه، کماکان هیچ نشانی از دستیابی به موفقیت در افق این توافق وجود نداشته و پوتین بازگشت به توافق غلات را منوط به لغو محدودیت‌های اعمال شده بر محصولات روسیه توسط کشورهای غربی عنوان کرده و خواستار لغو تحریم‌ها بر کالاهای روسی شده است. یکی از خواسته‌های اصلی مسکو اتصال مجدد بانک کشاورزی روسیه به سیستم پرداخت بین المللی سوئیفت است که اتحادیه اروپا آن را در ژوئن 2022 به عنوان بخشی از تحریم‌های گسترده اعمال شده در پاسخ به تهاجم به اوکراین قطع کرد. با این حال مسکو مجموعه‌ای از پیشنهادات را که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه آن را “پیشنهادات ملموس” خوانده، با هدف احیای این توافق ارسال کرده و پیشنهاد خود را مبنی بر عرضه مواد غذایی رایگان به آفریقا و ارسال غلات با تخفیف برای فرآوری در ترکیه تحت توافق پیشنهادی با قطر مطرح کرده است. رهبر روسیه همچنین یک طرح جایگزین شامل ارسال یک میلیون تن غلات به ترکیه با هدف پردازش و سپس انتقال آن به شش کشور آفریقایی و اجرای آن با حمایت مالی قطر برای جلوگیری از بحران غذایی قریب الوقوع در آن مناطق پیشنهاد داده است.

ترکیه به‌عنوان نیرویی ثبات بخش در منطقه با محدود کردن عبور کشتی‌های جنگی از کشورهای غیردریای سیاه، تشدید درگیری را مهار کرده و در نتیجه دریای سیاه را به عنوان منطقه آرامش حفظ می‌کند.

ابهام در مورد آینده عرضه یکی از بزرگترین صادرکنندگان غلات در جهان به هفته‌ها نوسان قیمت جهانی گندم و در نتیجه به افزایش خصومت‌ها در دریای سیاه و اطراف آن کمک کرده است. با توجه به انتظارات همه طرف‌های ذیربط، حتی اگر معامله غلات به زودی از سر گرفته نشود، اما برای اردوغان قرار گرفتن در مثلث استراتژیک با غرب و روسیه یک پیروزی دیپلماتیک خواهد بود.

 

تگ ها: اردوغانرئیس جمهور روسیه
مطلب قبلی

بایدن: به دلیل تهدید آدم‌ربایی و بازداشت از سفر به ایران پرهیز کنید!

مطلب بعدی

منتظر ارزانی باشیم؟

روزنامه نقش اقتصاد

روزنامه نقش اقتصاد

مطلب بعدی

منتظر ارزانی باشیم؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گزارش ویژه

«نقش  اقتصاد» روند قیمتی و معادلات اثرگذار بر بازار طلا را واکاوی کرد التهاب خاموش در بازار طلا

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

هیوا زارعی- بازار طلا و سکه در ايران طي دو ماه ابتدايي سال 1404، با وجود ثبات ظاهري در قيمت‌ها،...

ایران در سال 1430 کشوری سالمند خواهد بود! ایران در سیاه چاله جمعیتی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

يک جامعه‌شناس معتقد است: دو مساله مهم در بحث زيرساخت‌هاي مورد نياز فرزندآوري، بهداشت و درمان و آموزش هستند. دو...

«نقش اقتصاد» در گزارشی به بررسی تأثیر فعالیت ماینرهای غیرمجاز بر بحران تأمین برق پرداخت بلعیدن برق توسط ماینرهای زیرزمینی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

محمد زند- با شروع فصل بهار و در حالي‌که انتظار مي‌رفت شبکه برق کشور فرصتي براي تنفس دوباره داشته باشد،...

«نقش اقتصاد» بررسی کرد ابعاد مصوبه 3 نرخی شدن گازوئیل

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

محمد زند: نظام يارانه‌اي سوخت در ايران سال‌هاست که تحت فشار چالش‌هاي ساختاري از جمله قاچاق گسترده گازوئيل به دليل...

«نقش اقتصاد» از چالش جدی در مذاکرات ایران و آمریکا گزارش می دهد مناقشه برسر میزان غنی سازی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

مجتبی خسروجردی:  در حالي که قرار بود مذاکرات ايران و آمريکا طي اين هفته پيگيري شود تا لحظه تنظيم اين...

قبلی بعدی

گفت و گو

آخرین اخبار

«نقش اقتصاد» در گفتگو با یک کارشناس به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های کنونی بورس پرداخت بورس ایران در پیچ و خم دیپلماسی  و استراتژی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

محمد جواد خلیلی - بازار سرمايه ايران در ماه‌هاي اخير در شرايطي پيچيده و حساس به سر مي‌برد که تحت...

در گفتگوی «نقش اقتصاد» با یک کارشناس مطرح شد 3 ضلع ویران کننده صنعت خودروسازی

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

در گفتگو با یک کارشناس اقتصادی پشت پرده کاهش قیمت دلار و تداوم گرانی کالاها بررسی شد رابطه معکوس قیمت کـالا با  نرخ  ارز

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

«نقش اقتصاد» در گفتگو با یک کارشناس، تأثیر سیاست‌های پولی و دیپلماسی بر بورس را واکاوی کرد؛ مذاکرات سیاسی؛ فرمان حرکت بازار سرمایه

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

«نقش اقتصاد» در گفتگو با یک کارشناس عوامل مؤثر بر رکود و تورم در بازار خودرو را واکاوی کرد؛ خودروهای خارجی میهمانان مردد بازار ایران

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
قبلی بعدی

آخرین اخبار

تسویه کسورات بازنشستگان کشوری

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

عراقچی: رهبر انقلاب تکلیف را روشن کردند

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

شرط دریافت وام ۴ میلیارد تومانی مشاغل خانگی

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

رهبر انقلاب:حرف آمریکایی‌ها درباره اجازه غنی‌سازی ندادن غلط زیادی است

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

«نقش  اقتصاد» روند قیمتی و معادلات اثرگذار بر بازار طلا را واکاوی کرد التهاب خاموش در بازار طلا

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
قبلی بعدی
نقش اقتصاد آنلاین

پایگاه تحلیلی – خبری نقش اقتصاد آنلاین از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده و همواره در جهت اطلاع رسانی در حوزه های مختلف بالاخص بخش اقتصادی در تلاش است.

دسترسی سریع

  • تماس با ما
  • درباره ما
  • استعلام کارت سوخت
  • نرخ ارز و طلا
  • استعلام خلافی خودرو
  • سابقه بیمه
  • ارز دیجیتال

مجوزها

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصاد کلان
  • انرژی
  • بورس
  • بانک و بیمه
  • صمت
  • خودرو
  • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • بیشتر
    • گردشگری
    • ورزشی
    • کافه کتاب
    • طنز

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

به نسخه موبایل بروید